Friday, August 07, 2009

Kkkhhhhppptttuuuiiihhh ...


Kembang, Geli, Loya ... hilang nikmat, hilang khusyu'.


Anda sedang menikmati makanan di sebuah gerai, tiba - tiba anda terdengar seseorang sedang BERKAHAK ...

Kkkhhhhppptttuuuiiihhh ...


Anda sedang menghirup minuman kegemaran anda di sebuah gerai, tiba - tiba anda terdengar seseorang sedang BERKAHAK ...

Kkkhhhhppptttuuuiiihhh ...


Anda sedang khusyuk bersolat dalam sebuah surau, tiba - tiba anda terdengar seseorang sedang BERKAHAK ...

Kkkhhhhppptttuuuiiihhh ...


Anda sedang khusyuk bersolat dalam masjid, tiba - tiba anda terdengar seseorang sedang BERKAHAK ...

Kkkhhhhppptttuuuiiihhh ...


Anda sedang menaiki tangga untuk menuju ke sebuah restoran, dan anda terpandang di atas tangga setompok KAHAK.


Anda sedang berwuduk, dan seseorang sedang BERKAHAK bertalu - talu di tepi anda.


Kkkhhhhppptttuuuiiihhh ...Kkkhhhhppptttuuuiiihhh ...Kkkhhhhppptttuuuiiihhh ...


# Adakah anda SELESA dengan situasi begitu ?
# Jika TIDAK, apakah tindakan anda ?


:( :( :(

10 comments:

The Hobbit Frodo said...

errrrrkk - malang nyew nasib abng long. huahuahuahauhau

p/s: kalau org bkahak ni leh cover line skit, xperr gak ... ni main sembur x hingat. yay!!!

Tapi, kalau tgh solat tu, huhuhuhuhu ... "aku x bersalah" lerr jawab nyerr. xoxoxoxo

Masy said...

tenseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeennnn huhuh

Wanita Itu said...

abg long..

ayah saya dulu ader satu pandangan..

pandangan yang sangat meankutkan..

jd bila dia berhadapan denga orang2 sebegini,

dia lalu kan depan orang tu, n pandang dgn penuh rasa jijik..

ihiks**

pB said...

lawan jangan tak lawan


hi hi hi

yginsaf4 said...

salam jumaat abang long itteww..

xiiinam said...

Nasib baik ckLah bersopan santun...



kalau tidak...



ckLah akan....

Huarrrrkh....krekhhhkkk...krekhhhhkkk




..dan....



Kpppetuiiii...

..kat orang tu balik...

CikguZue said...

nak gambarkan pun dah geli. lagila kalau kat depan mata. isssyyy...loya.

zara aluwi said...

Abang Long,
Bayangkanlah kalau kita terkena kahak orang ketika berselisih dengan bas. Pek...! jatuh tepat ke batang hidung. Nak cari orang yg meludahkan kahak tu, bas meluncur laju... terpaksalah tercari-cari tisu nak kesat muka, kemudian mencari bilik air untuk basuh muka. Macam-macam rasa ada. Aib maklumlah orang meludah kemuka dan disaksikan oleh berpasang-pasang mata. Geli geman, jijiknya Allah saja yang tahu, perasaan itu. Peristiwa itu terjadi pada kakak. Rasa nak menangis pun ada.

Sesiapa saja yang pernah membuang kahak seperti yang diceritakan tu, harap2 insaflah.

kakna said...

Diriwayatkan dari Abu Dzar r.a, dari Rasulullah saw, bahwa beliau bersabda, "Diperlihatkan kepadaku amal-amal ummatku, amal yang baik maupun yang buruk. Aku lihat di antara amal-amal yang baik adalah sebuah gangguan yang disingkirkan dari jalan. Dan aku lihat di antara amal-amal yang buruk adalah dahak yang berada di dalam masjid yang tidak dikubur,” (HR Muslim [553]).
buruk laku sesiapa yang meludah suka-suki hati die jer

farah-chan said...

errrr sangat tak selesa. kalau ye pun, buat la time takde orang. haha