Thursday, February 05, 2009

SETITIS AIR MATA PENGHARAPAN

aku menangis siapa yang tahu ...





Ya Allah. Aku melihat ibu menangis. Aku melihat ayah menangis. Aku tidak tahu kenapa. Tapi aku menangis kerana aku lapar. Semalam aku dengar ibu berkata, "harga susu mahal." Dan semalam juga aku mendengar ayah aku berkata "tangisan rakyat terlalu mahal."



12 comments:

Tie said...

Memang harga susu dah lama naik... Walaupun anak2 dah besar, tapi mereka masih bersekolah...kesian lak kalau nak hidangkan teh-o saja untuk sarapan...

Simpati pada yang kurang mampu...hu hu..

ILA said...

Semakin hari...ketakutan smakin mencengkam jiwa....
byak ramalan yg tiba....

sangat merisaukan..

atty's said...

sekrg semua mahai...siankan anak2 yg nak minum susu..

ngn makpak..keje tak menentu..kilang tak beroperasi..

HappyIrfa said...

kalau bajet byk,anak minum susu tepung,kalau bajet ciput minum susu pekat jelah

izman said...

apa2pun yg jadi mangsa ialah rakyat marhaen mcm kita.

lagi sedih ada ibubapa yg tak mampu; mereka berikan susu pekat utk ganti susu formula bagi bayi2 mereka. sedihnya.

achik said...

betul tu, kita menangis, siapa yg tahu.. :(

AyKay said...

dalam pada rakyat jelata menangis psel susu debu anak kena tukar guna susu pekat,,,sadisnya ada pemimpin yg 'tidak dipilih' rakyat menangis gembira kerana mendapat pangkat, title baru...sadis... sadis.

Nadine Zuharra said...

sayu bila memahami kesusahan 'kita2' ..lemas dan rimas terpaksa dengar khabar berita 'mereka2' yg bergembira..
**'mereka' ada nak dengar psl 'kita'kah..?

Neeza Shahril said...

negara yang kononnya aman damai
tapi rakyat hidup susah..
hanya pemimpin hidup senang
patutlah ramai pemimpin berpaling tadah..
nak hidup senang rupanya..

Abang Long said...

Tie - semuanya sudah tidak terkawal sekarang.





ILA - Memang merisaukan, bimbang sesuatu yang tidak terduga akan berlaku.





atty's - benar - benar tertekan sekarang ni !

Abang Long said...

HappyIrfa - itulah yang terdaya ...



izman - betul ! rakyat marhaen yang sering menjadi mangsa !



achik - agaknya sebab kita menangis dalam bilik ... keseorangan.

Abang Long said...

AyKay - kita ini kelihatan lemah dalam segalanya !



Nadine Zuharra - 'mereka' akan dengar suara kita bila pilihanraya sahaja.



Neeza Shahril - inilah SPESIS makhluk dua alam.