Saturday, July 12, 2008

Bicara Bisnes (8)

Lokasi: Seksyen 7, Shah Alam. (belakang gerai makan Medan Selera).
Tarikh: 13 hb Julai 2008 (Ahad).
Waktu: 4.00 p.m - 10.00 p.m.



Antara produk yang dijual dan mendapat sambutan ramai:


DADIH = RM 1.20
TONER MATA = RM 22.00
LOSYEN HALIA = RM 25.00
PADARA (Minyak kelapa dara dalam bentuk Gel lembut) = RM 60.00
PADARA (Minyak kelapa dara) = RM 30.00
EXAMAS = RM 25.00
KAPSUL LANGSINA = RM 25.00
TEH MISAI KUCING = RM 25.00
TEH MAS COTEK RM = RM25.00

DELSTER - (Beer tanpa alkohol. Perasa: PEACH, LEMON, WHEAT) = RM 3.00
(Minuman berkarbonat. Diimport dari Republik Islam Iran)

Madu Kauthar = RM 25.00
(Madu diimport dari Republik Islam Iran)

Madu Golchin (kandungan termasuk sarang lebah) = RM 30.00
(Madu diimport dari Republik Islam Iran)

SAFRON (Daun Za'faran) = RM 20.00
(Diimport dari Republik Islam Iran)

Minyak Asli ZAITON (Extra virgin Olive Oil) = RM 45.00
(Diimport dari Lebanon)

GOJI GUARANA (Kacang Soya, Goji, Madu, Guarana) = RM 69.00
(Diimport dari Ningxia, China)

BIO PADS (Besar) RM = 24.50
SANITARY (Kecil) = RM 11.00
Feminin = RM 10.00

IQ Minda (Kismis - kotak kecil) = RM 1.20

LI KHAMSATUN = RM 38.00
(Madu Asli + 20 herba pilihan)

FAQEH MINDA = RM 36.00

ROOIBOS TEA = RM 19.20

# Produk yang mendapat sambutan hangat.

# 1 dadih promosi akan diberikan secara PERCUMA. Bagi 10 orang pertama BLOGGER yang memperkenalkan diri .

15 comments:

nurazzah8 said...

salam abg long,
produk-produk ini jika disertakan dengan gambar sekali mesti lagi menarik minat ramai orang utk membeli....

Pemburu said...

wa...abg long dah berniaga ek sekarang? Bgus2. sy doakan semoga usaha abg long diberkati dan semoga dimurahkan rezeki. Tahniah2.

PuteriSatu said...

teringin nak rasa dadih tu..sedap ke...? alhamdulillah...semoga perniagaan abang long akan bertambah sukses ye...

KAKTINY said...

salam abang long.. hah.. ni pun salah satu promosi internet gak pa..

tapi lagi best kalau abang long ada satu web yang khusus utk product2 abang long.. muat turun gambar sama.. leh gak bagi peta ke lokasi perniagaan.. (contactler kawan abang long yang buat web tu and contact gak aliff - fusariumsolani- utk tanya pasal marketing..)

p/s: taknak bebel panjang2 kat abang long dah.. nanti kena balas balik kat blog sendiri pastuh tiny plak kawan bebel kat blog sendiri utk abang long.. hehehehh

fusarium solani said...

maaflah abang long, sibuk dgn audit aliff tak sempat nak ke tempat abang long berbiaga, sabtu dan ahad pun terpaksa kerja.

apa pun semoga abang long kekal maju dalam perniagaan.

masni qisrine said...

semoga berjaya dn brusaha lagi abglong!!

bt secara online pulak
letak gambar+deskripsi
mesti sambutan lebih menggalakkan

chaiyo!chaiyo!

masni qisrine said...

tumpang yer abglong

to puterisatu:
dadih sedaplaaa...
stoberi & anggur pun ada..

Abang Long said...

nurazzah8 - InsyaAllah, sedang dalam proses pembinaan, sebuah lagi laman untuk bisnes.

Abang Long said...

pemburu - TERIMA KASIH atas do'a itu.

Abang Long said...

puterisatu - jomlah, cuba ...

Abang Long said...

kaktiny - hahahaha ...TERIMA KASIH kerana sudi berkongsi idea.

Abang Long said...

fusarium solani - nanti kita jumpa ?

Abang Long said...

masnie qisrine - TERIMA KASIH kerana memberikan maklumbalas.

nadia yuna said...

salam abang long.
lama sungguh nada tak ke sini
agak sibuk dengan hal kuliah dan tesis akhir. banyak ketinggalan update abang long.

wahhh
abg long dah berbisnes?
alhamdulillah
bolehla ke gerai abg long nanti
agak2 kenal tak abg long pada saya?

=p

semoga selamat semuanya abanglong

ha said...

Salam saya berminat utk beli madu golchin 5 botol. Ada stock lagi tak?