Thursday, November 15, 2007

MAKAN MALAM TAHUNAN


Dalam seminggu ini, mood kerja benar - benar berubah, bukannya 10% atau 20% atau 30%. Tetapi benar - benar 'pusing' kepada 100%.


Masing - masing pekerja menjalankan tugas dengan penuh bersemangat. Penuh dedikasi. Dan masing - masing berusaha untuk menyiapkan tugasan secepat mungkin. Namun suasana 'hening' yang dilalui saban hari juga bertukar. Kini, samada di ibu pejabat mahupun pejabat cawangan diseluruh negara. Masing - masing seolah - olah sudah tidak sabar ataupun 'hilang sabar' untuk menyertai Program Makan Malam Tahunan dan Tari Menari, anjuran syarikat.


Bukan setakat hadiah yang hebat telah disediakan. Dan bukan juga disebabkan pada kali ini, wakil dari luar negara turut sama dijemput. Tetapi kerana majlis pada kali ini menggunakan tema yang agak 'havoc' dan pelbagai kata - kata 'provokasi' yang dilontarkan oleh kedua - dua belah pihak. Dan yang menariknya, perbuatan mereka 'direstui' oleh 'management team'.


Ironinya, pihak pengurusan juga telah 'terbahagi dua'. Dan kata - kata provok ini dihantar melalui emel. Menyebabkan berlakunya 'kesesakan' dalam peti emel masing - masing.


Diatas adalah POSTER yang menggamatkan suasana pejabat.

27 comments:

Anonymous said...

group - hollywood.
pakaian - kain putih belit2 dengan stripe putih kat dahi, pegang payung hitam.(ala..yg ceti selalu pakai tu!) huahaha- lily-s

dhiya zafira said...

hahahha...lily yong aku baru nak jawab benda yang sama...

abang long - group bollywood..pakaian...nanti saya jawab kemudian...hihihi

arsaili said...

Abg long akan masuk group bollywood,pakai baju ala punjabi..ahaks...yg labuh dan ada belah sikit kat kiri kanan tu...

dEW! Sukm@ said...

Hollywood.. ala2 James Bond 007.. Abang Long, pastikan pistol tidak berpeluru! Hiihii..

Mersik said...

Pokcik pun akan berkata, Bollywood kerana abg long kelihatan lebih kacak dengan fesyen tersebut. Apatah lagi bila rambut sudah ditrim halus stail D'Serenti dan dibuang misai kucingnya.. terserlah mojonya, nampak muda 4 jam gitu..

Kalau pakai Hollywood dan kot, oh.. nampak akan lebih kepura2an gitu.

( Yg suka "SAPUWOOD " Apa mkn letak.. sapu jek! kekek )

mama ranggie said...

Kalo mama,better bollywood kot...
stlye mcm hero hindustan ler...
he..he...

Anonymous said...

ehehehh gelak kak long baca komen kat sini. Pada kak long abang long akan nampak hensem dan lawa dalam kedua2 group ...sama ada Bollywood atau Hollywood.

Bollywood
kurta with stole -senang nak gayakan..ehehhe cam hero hindi ..kasut pulak yg cam kasut aladin tu ..huhuhu.

p/s: Kalau hollywood pun ok gak abang long...segak bergaya dgn tuxedo kut ..eheheh

Anonymous said...

erk, ini ke teka tekinye? hollywood kot? pakai jeans denim ngan t-shirt putih mcm james dean hahaha! tak yah kalut2 nak sewa baju. jimat! hahaha!

Anonymous said...

erk, tadi tu saya, kangaq.

nurazzah8 said...

Abang Long,
setelah melihat abg long dalam alam sebenar, saya rasa abang long lagi hensem kalau pakai stail BOLLYWOOD!
Pakai ala2 Shah Rukh Khan gitu...

Anonymous said...

Errr... mollywood kot? pakai tarbus dengan keluar stripe mcm alibaba bujang lapok tu. hehehe

erk! mollywood ada ker dalam senarai? ekkekeke

~Ainin Naufal~

Anonymous said...

silap, bukan keluar stripe, tapi seluar stripe. lepas tu pakai misai kontot mcm AR Tompel. ehehehe

~Ainin Naufal~

f.a.i.z.z.a.h said...

hollywood vs bollywood ye!

saya rasa nak pilih bollywood arrr! Ianya agak sesuai. heh, dan akan menampakkan abg long lebih matang dr biasa. [tol ke ayat ni,erk]

pakain : baju jarang yg salman khan slalu pakai tu! Oppps, bukan bukan. erm, baju ape ye??? jap, pk! :)

dhiya zafira said...

abnag long pakai gaya bollywwod 70an..ala2 gaya shah rukh khan dalam filem om shanti om...hihihihi

Anonymous said...

nak teka lagi sekali blh?

abg long pakai sari n rambut palsu ditocang dua, ada nandek di dahi huahahhaha- lily-s

echah_syed said...

combine laa..unik sket !!

~ blazer putih,kemeja hitam n bow merah..

~ seluar ganti dgn kain doti putih..

~ capal putih..

~ fuyoooo !!

Noushy Syah said...

hehhehe...Berkhurta and slacks,dgn cashmere dileher ahaks...anyway watever it is, have fun ABg Long..make it the best of your life time!

Ayu said...

bollywood!
:)

masni qisrine said...

saya vote...bolliwoood lar...

**jgn lupe upload gambaq eh**

Kasawari said...

Saya cuba teka..
Hollywood.. ala ala Michael J Fox dalam cerita Back To The Future.. baru ranggi sikit..

Mak Su said...

Assalamualaikum abang long, tema bollywood, pakaian pesen bhangra.

betui tak?

norza said...

Abg long, bab2 teka teki ni saya bukan lemah sikit tapi baaanyaaak. Anyways, for the sake of the game, mengikut persepsi saya, abg long tersangat la encem kalau pakai ala2 omputih (Hollywood) dgn tuxedo lengkap berbow hitam dan stash warna merah kat pinggang (jgn lupa tarik nafas masa ikat, arr, nanti nampak perut, wakakaa...). Rambut gel pelepis kiri dan kanan, biar yg atas tinggi sikit, baru nampak macam James 007 Bond. Tak sabar nak tgk saper yg kena...!!!

laila kamilia said...

tak pandai nak berteka-teki tapi nak cuba bollywood macam hirtik roshan dalam kabi kushi kabi gam

blackpurple @ jowopinter said...

Ini bukan teka teki. Ini soalan dwi pilihan abang long. He he he.

Boliwud kot! He he he!

azieazah said...

Kalau tengok pada rupa, sesuai Bollywood.. hikhikhik... Asal jangan pilih kaler PURPLE dah lerr... Heeee...

maklang said...

mesti abang long akan pakai baju yang akan menjadikan abang long best dressed personnel ..

Pawana Malam.. said...

abg long,
eemm...

kalu nk pakai bollywood, biar nmpk full bollywood smpai org tak kenal mane 1 abg long, mane 1 shsh rukh khan..
hehhehe

kalu nk pakai hollywood pun best gak..biar org confuse antara abg abg long ngn James Bond tu..hehhe

neway, i's sure abg long will look gud either in holly or bolly wood..

Aree.. balle ballee..yeehaakk!