Friday, February 23, 2007

MERIAHNYA DUNIA BLOG

Sayang betul Opah De pada aku, kalau tidak takkan dia letakkan nama aku dalam senarai - TAG.

Aku tidak rasa "terkena", malah aku rasa seronok, kerana inilah yang dinamakan KEMERIAHAN dalam berblog.

Malah sedikit sebanyak, pengunjung setia Blog Abang Long akan tahu, "sifat sebenar aku di alam realiti” - “the Dark Side of Abb Long".

Dengan ini, wahai pengunjung setia Blog Abang Long, dibawah adalah senarai pendek 6 perangai pelik tapi benar diri tentang diri Abang Long:

1 - Paling BENCI dengan orang yang tidak menepati WAKTU, bila janji pukul 8 pagi, pukul 10 pagi baru sampai, sementara aku pulak, lebih suka tiba awal 10, 20 atau 30 minit lebih awal.

2 - Paling TERKILAN kalau orang JANJI nak berikan sesuatu, umpamanya bila isteri berjanji nak masak bee hoon sup, tiba - tiba tak jadi, maka aku akan terus ke kedai dan membeli bee hoon sup.

3 - Paling suka menonton siri kartoon - Flinstone dan Pingu.

4 - "Penggila" aiskrim dan cokelat - boleh makan aiskrim sekotak - 1.5l, dengan sekali hadap.

5 - Waktu memandu, aku kena pastikan ada bekalan cokelat didalam kereta.

6 - Aku tak suka pakai cermin mata walaupun mata aku rabun, namun kerana terpaksa, maka aku pakai juga.


Maka, adalah bahawasanya disini, dengan sukacitanya dimaklumkan dan diisytiharkan yang Abb Long telah "TAG" kan untuk memaklumkan semua, 6 perangai pelik mereka ke seluruh pelusuk dun-ya ialah:


1 - Qaseh
2 - Noushy
3 - Pu3salju
4 - Retna
5 - Kak Long
6 - Nieys.


Rules & Regulations:
Each player of this game starts out by giving 6 weird things about themselves. People who get tagged need to write in a blog of their own 6 weird things as well as state the rules clearly. In the end, you need to choose 6 people to be tagged and list their names. After you do that, leave them each a comment letting them know you tagged them and to read your blog!

8 comments:

noushy syah said...

Fuyooo..abg LOng munya tembakkan tepat sampai ke west end!!! terer arr ...ekekekkekk

©Nur Raina said...

Keh keh keh... sayanggggg.... huhu... Ais krim... Opah De pun suka Abb Long. Ais krim kegemaran Opah De, Cadbury Crunchie 950ml. Seminggu, tujuh tub Opah De beli. Satu hari satu tub. Tak payah makan benda lain.. keh keh keh.. sekali hadap memang habis. Makan sambil menonton The Young and The Restless... ahakz... sama la kita nampaknya pasal bab aiskrim, pasal bab nunggu orang tu - memang Opah De selalu awal setengah jam kalau berjanji - dan juga juga bab terkilan pasal benda makan... alahaiii....

Abang Long said...

noushy syah, penembak tepat ...hehehe

Nur Raina, cuba kita "setkan" satu waktu, untuk lumba makan aiskrim ?

©Nur Raina said...

Abang Long, boleh saja. Bila saya balik tahun depan. Minta Pokcik ngan sapa lagi sorang jadi pengadilnya. Baru ler adil.. huhu..sabar sabar...

Mersik said...

Abg tuh mmg cam tu.. tak abih2 nak "belasah" oang.. Silap2 tukang buat umah dia pun kena belasah kekekek.. alahaii

(Suka jalan2 pakai tag nama, tulis"Pokcik mersik".. huu huu senang oang kenal hik hik)

noushy syah said...

ABg long..yeh yeh, Noushy dah jawab dah..hikss..jgn terkezut tau sbb I love durians but hate the smell...ERRRRR...

Anonymous said...

saya pun rabun, tapi tak sker aa pakai spek mate sebab tak macho nanti wakakakaka

-pezul-

kujie said...

AbangLong....ais krim dgn cokelat tu, bg saya cukup menggambarkan peribadi abglong yg lembut dan penyanyang....