Wednesday, October 21, 2009

Kategori 40 tahun keatas. 40SX

Bukan aksi terlampau ...


Selesai tugasan untuk membangunkan blog sebuah pusat tahfiz, waktu menghampiri pukul 12.00 tengah malam. Mata terasa begitu berat. Badan terasa amat letih.


Aku melangkahkan kaki masuk kedalam kamar. Isteri aku sedang nyenyak tidur. Dengan lafaz Bismillah ... aku merebahkan tubuh diatas ranjang. Dalam cahaya bilik yang suram aku merenung ke bahagian siling.


Disaat mata hampir terkatup. Tiba - tiba isteri aku mengalihkan tubuhnya menghadap aku dan tangannya terus terlekap didadaku. Aku dapat mendengar hembusan nafasnya hampir ke corong telinga aku.


Tiba - tiba aku dikejutkan dengan ucapan:


SELAMAT HARI JADI. Semoga panjang umur, murah rezeki, sihat tubuh badan, cerdas akal fikiran, bertambah iman, kuat semangat ... AMIN, AMIN, AMIN, Ya Rabbal 'ALAMIN. Itulah bisikan isteri, seawal pukul 12.01 minit pagi tadi. TERIMA KASIH. :)


Tidak ada apa yang mampu aku perkatakan lagi. Dengan ucapan kudus dari isteri tercinta ...



# Hampir dua jam kemudian. Aku bermimpi mendapat Kek Coklat. Terasa benar nikmat berganda.

34 comments:

kirana said...

arini ka besday?
happy besday
yg ke 40??
wawa wwaawa...life begin......

Tie said...

Alhamdulillah....

Selamat hari lahir....

Err... tak ada hadiah istimewa dari isteri tercinta tu ke ??? Waakakakaa....

atty's said...

selamat hari jadi abang long..

achik said...

selamat ulangtahun kelahiran Abg Long.. :)

Abang Long said...

kirana - Ya, hari ini, hari jadi Abang Long. Meningkat lagi setahun. Hidup baru bermula bagi seorang lelaki ? Hmmm ...

Abang Long said...

Tie - TERIMA KASIH atas ucapan dan doa selamat. Hadiah ? Baca betul - betul ayat demi ayat dalam blog ini. Hmmm .... :)

Abang Long said...

atty's - TERIMA KASIH atas ucapan dan doa itu. :)

Abang Long said...

achik - TERIMA KASIH atas ucapan dan doa itu. :)

m.q said...

o0o0oo....
selamat hari lahir abang long

farah aminuddin said...

hehehe bagusnya isteri abang long. tepat2 je waktu dia wish tu.

btw selamat hari lahir. moga panjang umur, murah rezeki insyaAllah

Tie said...

Waaaakakaa..... lepas baca kali kedua, baru perasan....hi hi..

aintsuperwoman said...

nasib baik abang long masuk tidor pukoi 12. Kalau masuk bilik pukoi 1.00 pagi, tak ke jenuh isteri kena tunggu....hehehe

apa2pun, selamat hari lahir, moga bertambah iman dan bertambah rezeki, amin.

Rumah Kuning said...

selamat ulangtahun kelahiran. semoga sentiasa di dlm keberkatanNya.

Abang Long said...

m.q - TERIMA KASIH atas ucapan dan doa itu. :)

Abang Long said...

farah aminuddin - TERIMA KASIH atas ucapan dan doa itu. :)

Abang Long said...

Tie - Alahai ... hehehe

Abang Long said...

aintsuperwomen - Isteri setia menungggu ... hehehe

Abang Long said...

Rumah Kuning - TERIMA KASIH atas ucapan dan doa itu. :)

datomarsani said...

SELAMAT HARI LAHIR ABG LONG.. semoga dipanjangkan umur dalam keberkatan!

-alias, ramfc. <--datomarsani le..

ummu masyita said...

Harap tak terlambat ya Abang Long.

Semoga usia dipanjangkan dalam keberkatan Allah jua. 40? Life begins 40's...

echah_syed said...

epi besday abg long.. :)

JHaZKiTaRo said...

salam dari bumi Dublin, Ireland.. blog hopping.. rajin2, datang laa singgah my blog.. :)

Kujie said...

Alhamdulillah....syukur masih dipinjamkan nafas ini

DaliaLiyana said...

sedapppp nyer kek coklat..dalia mmg suka sgt...abg long nak bunje ke?? hehhee...

Al Quds Travel said...

PROMOSI MUSLIM TOUR
“Mari Pakat Gi Jale”

PAKEJ TIANJIN-BIEJING
6DAY 5NIGHT
HARGA DARI RM360.00

Masy said...

selamat epy bday abg long :)

aNIe said...

Itulah ucapan yang amat berharga dan dinanti2kan dihari yang penuh bermakna bagi mereka yang telah berpasangan...

Semoga abang long akan terus bahagia bersama famili tersayang...dan yang penting akan bertambah baik kesihatan abg long...

ez said...

eppy besday abg long..so sweetnye isteri abg long..

Nek Cun said...

Selamat hari lahir... semoga Allah memberi kesihatan yang baik kepada Adinda Long...

Mak Su said...

tahniah abanglong, selamat hari jadi

sebaya ler kita, besday saya baru lepas... yang ke 40 tahun gaks

izman said...

hari jadi abang long?

tahniah. happy belated birthday.

moga panjang umur, murah rejeki.

nza said...

Hepi besdy abang long..sory lmbt wish.Moga pjg umo n bahagia selalu...

Abang Long said...

Sudah 40 ya ? Alhamdulillah.

Tabib Haji Norjae said...

Ya Sahabt