Friday, August 29, 2008

Kisah Anak Bangsa.


Kerajaan Melayu Melaka yang sudah berkuasa selama 110 tahun di ambang kejatuhan akibat perpecahan dari dalam. Apabila pemerintah berlaku zalim, para pembesar berebut kuasa maka adu domba dan fitnah bagaikan api yang membakar ketuanan Melayu. Akhirnya pada tahun 1511, Kerajaan Melayu Melaka dilenyapkan oleh Portugis. Ekoran daripada itu, bangsa Melayu dijajah selama 446 tahun.


# Satu kisah sejarah yang perlu dimiliki. Dihasilkan dalam bentuk novel. Penulisan mengikut 'kaca mata' anak pribumi.

Memang menarik. Satu kisah sejarah yang sarat dengan fakta, dan disertai dialog dan plot serta klimaks.








Si Bongkok Tanjung Puteri menentang Inggeris dan mereka yang dimusuhinya, berlatar belakangkan negeri Johor yang dahulunya dikenali dengan nama Tanjung Puteri. Tokoh realiti ini pernah menjadi sebutan di kalangan rakyat negeri Johor suatu ketika dahulu. Si Bongkok Tanjung Puteri sanggup berkorban nyawa dan harta benda demi mempertahankan tanah airnya. Namun seperkasa manapun fizikal dan semangatnya menentang kuasa penjajah, dianggap sebagai penderhaka yang namanya tidak tercatat dalam lipatan sejarah.


# Adakah mempertahankan tanahair dianggap sebagai pengganas dan pemberontak ?


Dapatkan jawapannya melalui novel ini.


# Bagi anda yang menetap di kawasan - Klang, Pelabuhan Klang, Sri Andalas, Pandamaran, Bandar Sultan Suleiman dan Shah Alam. Penghantaran adalah PERCUMA. Dapatkan segera sempena dengan HARI KEMERDEKAAN.

# Sila emelkan pesanan anda ke - safmi_80@yahoo.com

4 comments:

Ungku Nor said...

alamak abang Long..
penulis yang nih saya kureng la.

peace.

KAKTINY said...

MUJUR AKU!!!.. kalau tidak kena bagi belated after advance, pre, post, current and belated (lagi) birthday LAGI kat minah sorang tuh.. (mmg sah dia mandrem aku nih weh.. mana penah ada org dapat hadiah sebelum, semasa dan selepas hari jadi?.. cuba bagitau ada ker tak ker?.. AGONG PUN CELEBRATE SEKALI JER TAU!!!)


(jgn marah yer.. kaktiny tutup blog kejap.. nak boikot pihak tertentu... hihihi.. nanti tiny story mory yer..)

Ungku Nor said...

tiny weih..
ni kekdahnya ngko eklas ke tak eklas nih??

karang dari elok-elok aku setakat jampi mandrem je kat ngko, terus aku selet minyak dagu senyonyong je karaaannggg!!!
pindah dok Seremban ngko anak-beranak sudahnya nanti.

kalo ngko nak tau kan, ngko memang bising la.

HAHAHAHA ;p

cikMilah said...

Selamat berpuasa Abang Long