Wednesday, November 08, 2006

SIMBOL SYAITAN


Adakah kalian nampak apa yang yang dilakukan oleh dua makhluk diatas ?

Ya, mereka sedang menunjukkan isyarat atau simbol SYAITAN.

Aku tidak hairan jika mereka menunjukkan isyarat tersebut, tetapi yang aku merasa amat hairan, bilamana umat Islam juga mengikut cara, corak dan rentak makhluk tersebut bersama - sama penyokong mereka, yang terdiri dari pengikut SYAITAN.

Hingga kini, aku tertanya - tanya, apakah HUKUM nya melakukan perbuatan tersebut, dan aku juga belum pernah mendengar atau membaca sebarang kenyataan dari Ulama' atau pihak berkuasa dalam agama berhubung perlakuan tersebut.

4 comments:

salmah said...

Memang menghairankan bila melihat orang kita, lbh2 lg anak2 muda, sesuka ht menunjukkan simbol itu. Kadangkala salmah jd malu dgn sikap anak bangsa kita. Sbb, salmah bekerja dgn anak2 bangsa mereka, tp...belum pernah lg mereka sesuka ht menggunakan simbol itu terhadap kami, org Islam yg bertugas d sana. Malah, menghormati sesuatu agama itu di praktikkan...kami jg disediakan bilik utk menunaikan tanggungjawab terhadap Allah SWT. Syukur...

kakZ said...

mereka tu dah memang la..tambah2 yang lelaki tu. anak-anak muda kita tahunya mengikut je. apa yang depa ikut pon depa tak tau apabendanya. kalau ajaq pon tak mau dengaq, tak mau pakai.

Nur Raina Afsana said...

Saya ingatkan, itu bahasa sign language yang bermaksuk 'I love you'. Dulu-dulu, masa memuda dulu rajinlah guna. Sekarang dah tahu maksudnya, bolehlah sampaikan kepada adik, anak dan cucu...

zalisa maz said...

lihat sahaja pada bentuk bayangan apabila jejari kita dibuat seperti itu. akan nampak apa sebenarnya yg tersembunyi.