Friday, October 19, 2012

AURA AS - SYIFA'

Assalamu'alaikum dan salam hormat buat semua sahabatku yang dirahmati Allah. Didoakan semoga para sahabat dan famili sentiasa mendapat kasih sayang, rahmat dan perlindungan serta limpahan rezeki yang barakah dari Allah. AMIN.

Kini, Abang Long menjadi PENGEDAR buku agama, motivasi, dan novel bagi terbitan KUMPULAN KARANGKRAF Sdn Bhd.

Bagi sesiapa yang ingin mendapatkan buku dan novel terbitan KKSB,  sila hubungi Abang Long.

Melalui AR RAZI NETWORK -  Urusan Pembelian Anda Dipermudahkan.

Dibawah ini adalah produk terbaru yang sedang hangat dipasaran. Para sahabat dan pelanggan boleh mendapatkannya dengan menghubungi Abang Long samada melalui FB Abang Long, Emel:  mohamad.feroz@gmail.com  atau hubungi terus -  019 2254910.

Boleh rujuk buku, novel atau lain - lain produk di AR RAZI NETWORK

TERIMA KASIH.

HANIFF AS-SYIFA'

Search results|AURA AS-SYIFA'


Price:RM12.00
Mandian Penyembuh Aura diri ~HANIFF As-Syifa'.
Penawar Penyembuhan dan terapi AURA As-Syifa dengan kaedah rawatan islam.
Kelebihan Terapi Terlengkap Aura As-Syifa' ~HANIFF antaranya
InsyaAllah, ikhtiar ini dengan izin Allah SWT , membantu anda:
Mencantikkan aura diri walaupun dengan mandian kali  pertama. Pengamalan berterusan akan mengeluarkan pelbagai racun tubuh dan merangsang proses detox (buang toksin) yang akan menyihatkan kembali badan anda.Rasa ceria akan kembali. Banyak perkara positif akan muncul nanti setelah aura anda dibersihkan. Badan anda akan bertambah sihat. Minda anda akan semakin bagus.
 • Mandian ini turut dikuatkan dengan doa-doa pembangkit gelombang tubuh untuk penyembuhan, kecantikan aura (nur) diri agar pulih semangat diri,kerezkian, 7 gelombang hizib terpilih yang kekuatan perlindungan diri selepas rawatan, pencegahan dari terkena pelbagai perkara negatif dan jahat, penghancuran unsur negatif yang menyerang, kebesaran dan kemuliaan diri dengan izin Allah. Membangkit rasa ketenangan selepas rawatan. InsyaAllah semoga bermanfaat.
 • Fungsinya juga Menghilangkan Stress,  Mengaktifkan aliran tenaga badan anda, Membantu proses penyembuhan badan. Amat digalakkan bagi sesiapa yang ada penyakit mahupun mengalami lemah badan,silakan buat mandian aura ini.
 • Mempertahankan keremajaan kulit, ia malah mencantikkan kulit pula dengan kadar serapan mineralnya yang tinggi memberi keseimbangan Ph dan zat zat pada kulit anda.
 • Merawat masalah kulit.
 • Meningkatkan kualiti tidur (terbukti walau mandian kali pertama!).
 • Meningkatkan oksigen dalam badan,sekaligus mempunyai fungsi membuang toksin merbahaya dalam badan anda. Bukan sahaja toksin malah pelbagai tenaga (energy/ion/sel) jahat yang bersarang di dalam badan anda. Itulah yang menyebabkan hidup anda selalu tidak sihat.
 • Meningkatkan sistem kekebalan tubuh melawan virus,sel merbahaya dan penyakit. Bagus untuk mereka yang ingin cepatkan kesembuhan badan.
 • Meningkatkan sistem metabolisma badan. Melancarkan perjalanan darah (amal rendaman kaki),membantu mempercepatkan pengeluaran toksin dan cas bahaya badan. Selepas pengeluaran toksin, badan akan terasa segar setiap kali mandian.
 • Menyah keluar unsur-unsur negatif dari tubuh, menghindar dari kejahatan makhluk halus ,sihir, Meluntur santau dan pelbagai masalah fizikal dan spiritual.
 •  Di barat ia dipanggil Sole Bath,berbeza dengan mandian biasa yang mengeringkan kulit,mandian aura Haniff sebenarnya mengekalkan kelembapan (natural moisturizer),(mengikat molekul air secara halus/mikro) selepas mandi di atas lapisan kulit. Mandian ini akan menggalakkan kuasa pemulihan dan penyembuhan semulajadi badan. Cubalah hari ini!
  Rasakan kesan penyembuhan diri anda. Aura anda akan semakin cantik, anda semakin positif, hidup anda semakin gembira. Banyak perkara positif akan berlaku dalam hidup anda. InsyaAllah.

  Tindakan anda hari ini adalah penentu sinar hidup pada esok hari.

  WARNA AURA MANUSIA. Orang yang bersemangat,ceria itu auranya terang dan kuat.
  Manfaat Mandian Aura untuk kulit bermasalah 
  Gambar contoh kulit bermasalah. Atasinya dengan HANIFF Assyifa'.InsyaAllah.
 •  Bahan utama mandian aura HANIFF iaitu garam himalaya adalah salah satu rawatan yang paling berkesan dan murah untuk apa-apa jangkitan kulit. Ia berfungsi pada kulit dengan mengeluarkan toksin. Juga, mineral yg banyak terdapat dalam garam kristal Himalaya juga memainkan peranan penting dalam mengekalkan kulit yang sihat. Antara mineral yang terdapat dalam garam Himalaya yang menggalakkan kesihatan kulit adalah seperti berikut: 
 • Kromium - Melawan jerawat dan mengurangkan jangkitan kulit.
 • Zink - membantu dalam penyembuhan tisu-tisu dan membantu mencegah parut. Ia membantu mencegah jerawat dengan mengawal selia aktiviti kelenjar minyak . Zink juga menggalakkan sistem imun yang sihat dan penyembuhan luka.
 • Iodin - membantu dalam penyembuhan jangkitan kulit oleh penggunaan oksigen yang semakin meningkat dan kadar metabolisme kulit. 
 • Sulfur - mengekalkan kulit yang jelas dan lancar . Scalps kering, ruam, ekzema dan jerawat sering disebabkan oleh kekurangan mineral ini. Jadi,jika anda ada masalah kulit,cuba kaedah terapi garam HANIFF ini. Buatlah mandian, sapu sikit pada kulit yang bermasalah dan biarkan ia kering. Akhiri dengan minum campuran 7 biji garam HANIFF ke segelas air. InsyaAllah,semoga anda sembuh.


*Cara kegunaan produk HANIFF ada dibawah. Scroll ke bawah....
*Cara kegunaan produk HANIFF ada dibawah. Scroll ke bawah....

~Mandian Aura Pemulihan diri~
HANIFF As-Syifa'~
Satu ikhtiar Kesembuhan Rohani dan Jasmani melalui Terapi Mandian Aura *HANIFF juga boleh dijadikan air penawar keracunan, Menghilangkan bakteria mulut (kumuran) dan membuang toksin (detox) pada badan.
Renungkan firman ALLAH SWT di dalam Al-Quran...
يَا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جَاءَتْكُم مَّوْعِظَةٌ مِّن رَّبِّكُمْ وَشِفَاءٌ لِّمَا فِي الصُّدُورِ وَهُدًى وَرَحْمَةٌ لِّلْمُؤْمِنِينَ
‎"Wahai umat manusia! Sesungguhnya telah datang kepada kamu Al-Quran yang menjadi nasihat pengajaran dari Tuhan kamu, dan yang menjadi penawar bagi penyakit-penyakit batin yang ada di dalam dada kamu, dan juga menjadi hidayah petunjuk untuk keselamatan, serta membawa rahmat bagi orang-orang yang beriman"(Surah Yunus : 57 ). 

Lagi firman ALLAH SWT di dalam Al-Quran...
سَنُرِيهِمْ آيَاتِنَا فِي الْآفَاقِ وَفِي أَنفُسِهِمْ حَتَّىٰ يَتَبَيَّنَ لَهُمْ أَنَّهُ الْحَقُّ ۗ أَوَلَمْ يَكْفِ بِرَبِّكَ أَنَّهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ شَهِيدٌ


‎"Kami akan perlihatkan kepada mereka tanda-tanda kekuasaan Kami di merata-rata tempat (dalam alam yang terbentang luas ini) dan pada diri mereka sendiri, sehingga ternyata jelas kepada mereka bahawa Al-Quran adalah benar. Belumkah ternyata kepada mereka kebenaran itu dan belumkah cukup (bagi mereka) bahawa Tuhanmu mengetahui dan menyaksikan tiap-tiap sesuatu?" (Surah Fussilat : 53)
  


FATWA ULAMA'
Syaikh Muhammad bin Shalih Al-Utsaimin menegaskan dalam Majmu’ Fatwa-nya hal.67-68, bahawa sebab yang Allah ciptakan untuk penyembuhan suatu penyakit ada dua bentuk.


[1] Sebab-sebab yang syar’i, aitu dengan membacakan ruqyah (pengubatan dengan bacaan Al-Qur’an) seperti yang dicontohkan Nabi SAW, dengan berdoa kepada Allah dll.
[2] Sebab-sebab ‘hissiah’ (kongkrit), seperti ubat-ubatan yang dikenal dalam syari’at (madu dll). Atau ubat-ubatan yang diolah berdasarkan pengalaman dan penyelidikan ilmiah yang dapat memberikan pengaruh nyata, bukan sekadar cadangan atau khayalan.

~Mandian Aura Pemulihan diri~
HANIFF As-Syifa'
Satu ikhtiar Kesembuhan Rohani dan Jasmani melalui Terapi Mandian Aura 

*HANIFF juga boleh dijadikan air penawar keracunan, Menghilangkan bakteria mulut (kumuran) dan membuang toksin (detox) pada badan.

Kelebihan Terapi Terlengkap Aura As-Syifa' ~HANIFF antaranya
InsyaAllah, ikhtiar ini dengan izin Allah SWT , membantu anda:
Mencantikkan aura diri walaupun dengan mandian kali  pertama. Pengamalan berterusan akan mengeluarkan pelbagai racun tubuh dan merangsang proses detox (buang toksin) yang akan menyihatkan kembali badan anda.
Dikuatkan dengan doa-doa pembangkit gelombang tubuh untuk penyembuhan, kecantikan aura (nur) diri agar pulih semangat diri,kerezkian, 7 gelombang hizib terpilih yang kekuatan perlindungan diri selepas rawatan, pencegahan dari terkena pelbagai perkara negatif dan jahat, penghancuran unsur negatif yang menyerang, kebesaran dan kemuliaan diri dengan izin Allah. Membangkit rasa ketenangan selepas rawatan. InsyaAllah semoga bermanfaat.

Rasakan kesan penyembuhan diri anda. Aura anda akan semakin cantik, anda semakin positif, hidup anda semakin gembira. Banyak perkara positif akan berlaku dalam hidup anda. InsyaAllah.

Tindakan anda hari ini adalah penentu sinar hidup pada esok hari.
 • Cubalah hari ini! Rasakan kesan penyembuhan diri anda. Aura anda akan semakin cantik, anda semakin positif, hidup anda semakin gembira. Banyak perkara positif akan berlaku dalam hidup anda. InsyaAllah.
KAJIAN SAINS di EROPAH
Penulis buku Water & Salt: The Essence of Life, Dr Barbara Hendel , yang belajar perubatan di Universiti Ludwig-Maximilian di Munich, Jerman, menjadi terpesona dengan kualiti yang ada pada ramuan garam pergunungan Himalaya ( kami gunakan dalam pembuatan produk HANIFF) , dan memulakan kajian terperinci ke dalamnya untuk kegunaan dalam amalan kesihatan holistik.

Apabila garam kristal gunung ini dilihat di bawah mikroskop, corak tenaga dan daya hidup di dalamnya jelas kelihatan . Kajian menunjukkan dalam harmoni dengan undang-undang fizik, tenaga hidup ini apabila dipindahkan kepada pengguna garam pergunungan Himalaya ( kami gunakan dalam pembuatan produk HANIFF), telah meningkatkan daya hidup mereka dan memberi manfaat kepada setiap sistem badan dengan membolehkan mereka menjalankan beribu-ribu bio-proses yang memerlukan tenaga seperti itu.  Himalayan Crystal Salt digunakan adalah garam kristal gred yang paling tulen dan paling tinggi. Kristal garam Himalaya terbentuk lebih daripada 250 juta tahun di bawah tekanan yang besar, matang tanpa pendedahan kepada bahan pencemar dari persekitaran. Dari masa ke masa, tenaga garam Himalaya membina, membentuk struktur kristal dengan kepekatan yang tinggi berkuat kuasa tenaga hayat.

Garam Kristal Himalaya yang digunakan oleh kami dengan teliti dituai dengan tangan (tanpa bahan letupan & jentera berat atau buruh kanak-kanak) untuk memelihara daya hidup dalam garam ini.

SAINS GARAM KRISTAL HIMALAYA
Apabila Garam Kristal Himalaya dicairkan dalam air perkara yang paling luar biasa berlaku. Ion positif garam Himalaya mengelilingi ion negatif molekul air dan ion negatif garam Himalaya mengelilingi ion positif molekul air. Air dan ion Garam Himalaya Crystal menjadi dihidrolisis. Dalam proses ini struktur geometri garam Himalaya dan air berubah dan struktur yang sama sekali baru dibentuk. Air tidak lagi air dan garam Himalaya tidak garam lagi. Ia menjadi tonik mustajab yg bertenaga dan sedia untuk diminum untuk penyembuhan badan. InsyaAllah.


MANFAAT BUANG TOKSIN
MELALUI  RENDAMAN KAKI

Rendaman kaki dengan satu sudu Haniff Assyifa'
Tubuh kita mempunyai sistem detoksifikasi secara semulajadi, pengeluaran racun melalui peluh, pembuangan air besar dan pernafasan. Namun faktor luaran seperti pencemaran alam sekitar, stres, diet yang tidak sihat, pemakanan, gaya hidup yang tidak aktif, terlalu sering menggunakan ubat-ubatan mampu meracuni sel tubuh badan kita. Racun ini bakal terus-menerus melumpuhkan sistem kekebalan tubuh kita. Sementara itu, akumulasi toksin didalam sistem organ kita kian bertambah.
Semakin lama, toksin menjadi beban kepada tubuh sehingga boleh memudaratkan sistem organ. Inilah punca pelbagai penyakit. Oleh kerana itu proses detoksifikasi adalah sangat penting untuk menjaga kesihatan tubuh badan kita. Salah satu cara yang dapat membantu proses detoksifikasi dengan mudah dan berkesan adalah dengan menggunakan kaedah rendaman kaki garam Haniff Assyifa'. 
               
*CARA PENGGUNAAN DIBERIKAN SEKALI DALAM PEK PRODUK.

Terapi AURA Kaedah Mandian HANIFF

Mandian
- Masukkan 1 sudu makan Garam Kristal Haniff ke dalam 1 Baldi air atau Tab Mandi.
- Bismillah (dalam hati) dan niatkan hajat diri pada Allah.  Boleh saja apa apa hajat, minta pada Allah: 
"Ya Allah jadikanlah ikhtiarku ini sebagai asbab kecantikan aura diriku, penyembuhan rohani dan jasmaniku. Amin."
- Gunakan sebagai bilasan terakhir ketika mandi. Biarkan seketika sebelum dilap dengen tuala. Seeloknya selepas mandian , minum air penawar yang telah disediakan.

Kaedah Rendaman Kaki HANIFF
Rendaman kaki
Bismillah, selawat dan niatkan hajat diri pada Allah.
Masukkan satu sudu makan Garam Kristal Haniff ke dalam satu bekas, Gunakan air suam dan rendam kaki anda selama 20 -30 minit sehingga air sejuk. Seeloknya selepas mandian ,minum air penawar yang telah disediakan.
~Kaedah ini bagus untuk menghilangkan stress, menenangkan minda, melancarkan darah, membuang toksin dalam badan. Bagus untuk pesakit yang mengalami masalah kaki,masalah kebas, masalah kulit juga.

Menyediakan AIR Penawar HANIFF As-Syifa'
Minuman 
Selepas mandian atau rendaman kaki, eloklah minum air penawar untuk menyegarkan badan. Kaedahnya ialah:
Bismillah, Selawat dan niatkan hajat diri untuk kesembuhan zahir dan batin pada Allah.
Pilih dan masukkan 7 biji garam Haniff kedalam segelas air atau sebotol 500ml air. Kacau hingga agak larut dan minum.

PETUA Extra kegunaan HANIFF
Tips Extra!
-Diwaktu pagi setelah bangun tidur, Ambil 7 biji, rendam dalam sedikit air.
dan gunakan air tersebut untuk berkumur kumur bagi mematikan kuman didalam mulut.
Bagus juga untuk mereka yang ada masalah mulut berbau. Amalkan secara kerap.
PETUA Extra kegunaan HANIFF
Tips Extra!
-Bagi mengatasi masalah sukar tidur, amalkan kaedah rendaman kaki dengan HANIFF. Amalkan secara kerap.


TESTIMONI PENGGUNA MANDIAN HANIFF
TESTIMONI FACEBOOK
 
 

 
~insyaAllah, hantarkan testimoni anda juga!
No comments: