Wednesday, August 11, 2010

Hadi's Nutri Meal. Minuman Bijirin yang BERKHASIAT.


HADI'S Nutri Meal.


Alhamdulillah, telah sebulan menjalankan bisnes produk HADI'S Nutri Meal. Maklumbalas yang diterima sungguh memberangsangkan, malah ada beberapa kali aku sendiri tidak dapat menahan sebak, bilamana pengguna telah datang sendiri dan menceritakan tentang kebaikan produk.


Mulanya aku hanya menggunakan produk ini untuk kegunaan sendiri. Aku menghidap Gastrik dan Migrain sudah belasan tahun. Usah diceritakan bagaimana jika Gastrik atau Migrain datang menyerang. Terasa seperti hendak terbalik dunia ! Maaf, ada ketikanya seperti ringan tangan ini hendak menumbuk BOS ditempat kerja ! Ya, itulah realiti pesakit Migrain ! Sudahlah kita sedang menderita sakit kepala, teman sepejabat dan Bos pula tidak ambil kisah, kerja yang menimbun langsung tiada siapa yang simpati untuk menghulurkan tangan membantu.


Begitu juga jika Gastrik datang menyerang. Memang sakit yang teramat sangat. Siapa yang pernah ambil pisau cukur dan dihiris ditubuh sendiri ? Sakit bukan ? Begitu sakit dan azab jika Gastrik menyerang. Memang tiada maaf !


Malahan, jika siapa yang kena Gastrik. Jika pesakit pergi ke hospital bahagian Kecemasan, maka, mereka akan terus dibawa kedalam bilik rawatan berjumpa Doktor dan terus diberikan suntikan.


Begitulah 'penangan' Gastrik.


Sekarang ini aku berkhidmat pula dengan seorang pendakwah bebas bernama Ustaz Sapidin Amran. Kami bergerak untuk menyampaikan seruan dakwah dan dalam masa yang sama menjalankan bisnes. Memang banyak barang yang kami bawa. Maklumlah kami bergerak 1Malaysia !


Maka, Alhamdulillah. Produk HADI'S Nutri Meal ini kami bawa bersama. Kami berada dalam hampir kebanyakan majlis - Ceramah Perdana, Forum, Bengkel Motivasi, Kuliah Maghrib, Kuliah Dhuha, Kuliah Subuh, Sessi 'Talk Show', dan pelbagai lagi majlis ilmu.


Kami menerima jemputan dari pelbagai pihak. Sekolah rendah, sekolah menengah, sekolah agama, syarikat swasta, malahan pejabat dan agensi kerajaan, hatta kami pernah dijemput beberapa kali untuk menjalankan usaha dakwah ini kedalam kem tentera. Yang pasti ianya MENYERONOKKAN !


Apatah lagi Ustaz Sapidin agak 'versatile' orangnya. Selain dari merupakan bekas Imam Besar Masjid Pelabuhan Klang, beliau juga merupakan penceramah Radio Selangor dalam slot Suara Mimbar.


Dan, kesempatan terbaik inilah digunakan untuk menceritakan dan mendedahkan tentang produk HADI'S Nutri Meal.


Pada awalnya, aku hanya menggunakan produk ini seperti pengguna yang lain. Satu sachet pagi dan satu sachet malam.


Masuk hari ke4. Perut aku 'meragam'. Dan paling malang sekali, kami sedang berada dikawasan Lebuhraya. Bayangkan bagaimana deritanya aku diwaktu itu. Aku sangkakan, aku sudah tersalah makan. Tetapi bila diimbas kembali, rupanya itulah KESAN dari minuman HADI'S Nutri Meal yang aku ambil.


Masuk waktu Subuh hari ke5. Dengan kuasa Allah. Aku terasa begitu mudah untuk bangun awal pagi dan usai mandi, aku terus sujud syukur. Ya Rabb ! Aku terasa sihat dan segar.


Hingga hari ini aku dan famili terus mengamalkan pengambilan minuman HADI'S.


Maklumbalas dari pengguna ?


Ya Rabbi. Aku tidak menyimpan rekod. Tetapi yang pasti. Hampir dalam setiap ceramah dikawasan Klang, Shah Alam, pengguna @ pesakit @ pelanggan telah menyatakan secara terus kepada aku tentang khasiat dan kebaikan minuman HADI'S ini.


Bayangkan, bagaimana aku dapat menahan perasaan sebak, bilamana seorang jemaah warga emas datang kepada aku dan menyatakan bahawa beliau sudah tidak terasa kebas bila duduk lama dalam masjid. Malahan beliau sudah tidak memerlukan pembantu untuk beliau bangun dari lama beriktikaf dalam masjid. Ya Allah, ENGKAU memberikan aku rezeki dari produk ini, dan ENGKAU juga memberikan aku pahala kerana membantu hamba MU untuk terus beribadah dalam keselesaan.


Kalau aku hendak ceritakan pengalaman aku bertemu dengan pelanggan yang berpuashati dengan produk HADI'S Nutri Meal ini, rasanya 3 hari 3 malam pun tidak cukup. Tetapi, InsyaAllah, aku akan cuba usahakan supaya kisah itu dipaparkan untuk KEBAIKAN seluruh pengguna, khususnya KAUM MUSLIMIN yang sedang menjalanni ibadah berpuasa.


PUASA adalah ibadah yang memerlukan kekuatan FIZIKAL dan MENTAL !


Cuba bayangkan bagaimana kita hendak berpuasa dalam keadaan tubuh yang kurang sihat ?


Hanya satu sachet diambil diwaktu sahur. Dan InsyaAllah, minuman HADI'S akan membantu dalam penjagaan kesihatan secara optimum.


Dalam satu majlis, sewaktu sedang menjual produk HADI'S ini. Berlaku dialog antara seorang warga emas dan seorang gadis, dimana gadis ini membelek produk HADI'S dengan begitu lama lalu ditegur oleh pakcik warga emas ini:


Pakcik: "Tak payah belek ... beli sahaja ... bagus produk tu!"
Gadis: "Berapa harga sekotak ni bang?"
Aku: "RM40 sahaja Cik." Aku menjawab dengan senyuman.
Gadis: "Hmmm..." (kelihatan berkerut dahi)
Pakcik: "Cik, kalau ikut harganya tu ... murah sangat .... mana lebih berharga ... 'make up' atau NIKMAT SIHAT?"


Aku hanya tersenyum. Dan si gadis membeli 2 kotak. Untuk siapa ? Untuk AYAH dan IBUnya.

3 comments:

pB said...

Salam


macam mana nak dapatkan produk ini?

Mak Su said...

abanglong, salam ramadhan utk sefamily ya.... jika dibandingkan nikmat sihat dan mekap, sihat adalah tidak boleh dijual beli, kan :)

m.fauzizi said...

Saya pernah minum produk ni tahun 2008. Memang bagus. Saudara yang hadiah kan sebab saya ada masalah sembelit yg kronik lepas bersalin.Lepas cuba 3 sachet tiap2 pagi sembelit x der lg. Begitu jugak dgn mak saya. klu 2 hari x ke jamban ambil 1 sachet, conform besok ke jamban. tapi skrg susah nk dpt sbb saudara saya x kerja kat kedah lg. so, mcm mana nk dptkan produk ni?